You shouldn't have come here van Jeneva Jones

You shouldn't have come here van Jeneva Jones

Grace Evans boekt in het boek You shouldn't have come here van Jeneva Jones via Airbnb een tiendaags verblijf op een afgelegen ranch in Wyoming.

Haar leven in New York is druk, en strak georganiseerd,en Grace heeft behoefte aan rust en ruimte. Ze heeft een grote stapel boeken ingepakt, en heeft zin haar vakantie.

Bij aankomst in de Airbnb wordt ze aangenaam verrast door de knappe Calvin, de eigenaar van de ranch.

Lekker op vakantie op een ranch in Wyoming!

Tot zover klinkt You shouldn't have come here als het begin van een romance novel. Maar door de onheilspellende titel You shouldn't have come here ben je als lezer op je hoede! Ik zag tenminste overal potentiële gevaren! Inclusief de knappe Calvin.

Signalen dat er iets niet pluis is?

Er zijn wat dingen op Calvins ranch die misschien niet helemaal ideaal zijn. Zo heeft Grace's smartphone geen bereik, en hoort ze een keer midden in de nacht een vrouw gillen. En wat is er met die kelder met het slot erop, waar ze volgens Calvin beter niet kan komen?
En hoe zit het met de vele bezoeken van de plaatselijke sheriff die op zoek is naar een vermiste vrouw die net als Grace een kamer had geboekt bij Calvin? Volgens Calvin is ze nooit komen opdagen.

You shouldn't have come here: perspectief van Grace en Calvin!

Wat leuk is aan You shouldn't have come here is dat je als lezer afwisselend het perspectief van Grace en Calvin krijgt. En ook al lijkt Calvin soms een beetje onheilspellend vanuit Grace' perspectief, vanuit Calvins perspectief is hij gewoon hartstikke verliefd op Grace! En hij hoopt dat ze op de ranch blijft wonen.

Wie is 'the bad guy'?

Het is als lezer makkelijk om te denken dat Calvin de slechterik is in dit verhaal, maar ook Grace is soms wel een beetje apart. En wat ik op een gegeven moment echt niet meer begreep is dat ze nog op de ranch bleef! 

Waarom blijft Grace op de ranch?!

Er gingen zoveel dingen mis dat ze makkelijk met de sheriff mee naar het dorp had kunnen rijden. Maar ze blijft steeds maar op de ranch, ook al voelt ze zich daar helemaal niet veilig en prettig meer. Dat vond ik echt onlogisch!

De ontknoping van You shouldn't have come here

*Spoiler Alert*
De ontknoping van You shouldn't have come here vond ik heel origineel en leuk. Want wat blijkt? Zowel Calvin als Grace zijn hartstikke krankzinnig en gevaarlijk! Het is simpelweg een kwestie van wie van de twee als eerste de ander vermoordt.
Ik vond het kostelijk.
Ik zit me half af te vragen of ik blij ben met de winnaar, maar dat is moeilijk te zeggen. Ze zijn allebei echt niet oké!
En ik ga in ieder geval nooit mijn huis openstellen voor vreemden!

De boek trailer

Hieronder de spannende boektrailer!

Mijn conclusie

De opzet van het boek, en de plot, vind ik origineel en leuk. Maar ik vind dat er een aantal rommelige dingen in het boek zitten, en losse draadjes. 
Hoe zit het bijvoorbeeld met de rare reacties van dieren op de ranch? Dat wordt nooit uitgelegd. En zoals ik al zei vind ik Grace's keuzes soms niet logisch.

Een aanrader

Toch vind ik dit boek wel een aanrader. Op GoodReads krijgt You shouldn't have come here 3,52 sterren en daar sluit ik me bij aan.
En ik ga zeker naar de andere boeken van Jeneva Rose kijken!

You shouldn't have come here kopen

You shouldn't have come here van Jeneva Jones is voor 9,81 te koop als ebook op  bol.com. De hardcoverversie vind je op Amazon.nl maar is een stuk duurder met 29,80.

Leestip

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *