De drie, Sarah Lotz

de drie

Na het ongeluk met de MH3 stonden de kranten bol met verhalen.

Over de crash zelf. Maar ook over de personen die aan boord waren. En al snel volgden interviews en reportages met nabestaanden.

De drie

Sarah Lotz' boek De drie gaat ook over een vliegtuigramp. Vier vliegtuigrampen om precies te zijn. En allemaal op dezelfde dag. En bij elke ramp is er één kind dat tegen alle verwachtingen en kansen in het ongeluk overleeft. Ze zijn amper gewond.

En als de kinderen dan ook nog 'anders' dan eerst blijken te zijn, roept dat natuurlijk vragen op. Veel vragen.

  • Want wat is er precies gebeurd op die dag? 
  • Waarom storten de vliegtuigen neer? 
  • En wat een raar toeval dat ze allemaal op dezelfde dag neerstortten. 
  • En hoe zit het met de kinderen?

De drie leest als één groot verslag en reportage van de nasleep van een vliegtuigramp. Met alle interviews en reportages die daarbij horen.

Leuke aanpak

Sarah Lotz aanpak voor het verhaal vond ik erg leuk. Normaal houd ik niet van veel verschillende personages. En van elke keer weer een ander perspectief. Maar in De drie werkt het. Want via de interviews met bijvoorbeeld onderzoekers, familieleden, buren, vrienden vertelt Sarah het verhaal.

En de personages die ze opvoert beschrijft ze leuk. Sarah zet echt bepaalde types neer, die je herkent. Zoals de kletsgrage 'vriendin' en de 'door de wol geverfde prostituee'. Ook herkenbaar is de toon en stijl van talkshows en deskundigen, en de manier waarop een ongeluk tot in den treure in de media wordt uitgepluisd.

Einde 'De drie' vond ik minder

Ik was erg nieuwsgierig naar de antwoorden op de vragen over de vliegtuigramp en de overlevende kinderen. Maar toen het kwam vond ik het een beetje een anticlimax. Nadat ik het boek in een behoorlijk tempo had gelezen, deed ik over de laatste bladzijden ineens meerdere dagen.

Heeft Sarah Lotz te vroeg gepiekt? Ik vond het wel een beetje.

Conclusie over De drie

De drie is erg de moeite waard omdat het je nieuwsgierigheid oproept. En vervolgens ook bevredigt. Bovendien zijn de personages in De drie interessant, en leer je ze vanuit verschillende mensen kennen. Dat geeft ze extra dimensie. De drie is een intrigerende psychologische thriller over een vliegtuigramp met een originele aanpak.

Maar het eind vond ik teleurstellend.

Daarom geef ik dit boek een 7.

Praktische informatie over De drie

De drie is te koop bij bol.com voor 19,90. Een vriendelijke prijs voor veel verhaal.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *