Gelukspad 3

gelukspad 3 review

Ik ben geen fan van Zweedse schrijvers. Maar na het lezen van de tekst op de achterflap van Anna Frederikssons boek Gelukspad 3 besloot ik haar te vergeven dat ze Zweeds was. Want ik was nieuwsgierig naar het verhaal.

Bovendien had ik haar verward met de superpopulaire Marianne Frederiksson, waardoor ik dacht dat ik een stuk degelijke Zweedse literatuur zat te lezen.

Gelukspad 3: waar gaat het over

Gelukspad 3 heeft drie hoofdpersonen: Johanna, Kalle en Fanny.

Johanna

In het eerste hoofdstuk leer je als lezer Johanna kennen. Johanna is een alleenstaande moeder met twee dochters in de puberleeftijd. Ze heeft het naar haar zin in het kleine dorpje waar ze woont en in haar werk. Hoewel ze financieel moeite heeft het hoofd boven water te houden. Bovendien maakt ze zich zorgen over haar jongste dochter Sara die erg gepest wordt op school.

Eén keer per drie weken haalt haar ex-man Kalle hun dochters op voor een logeerweekend bij hem en zijn nieuwe vriendin.

Als Kalle Johanne meedeelt dat hij voortaan niet meer extra financieel zal bijdragen klinkt hij als een echte hufter.

Maar dan wint Johanna de loterij, en daarmee 20 miljoen. Een loterij winnen geeft nieuwe mogelijkheiden. Ze besluit in het appartementengebouw van Kalle en Fanny te gaan wonen, zodat haar dochters hun vader dichterbij hebben.

Kalle

Op basis van het hoofdstuk over Johanna vond ik Kalle een rotzak. Maar in zijn hoofdstuk ontdek je als lezer dat hij niet degene was die wilde scheiden! Dat was Johanna. Ze liet hem in de steek voor een andere man, die een enorme lapzwans bleek te zijn.

Kalle heeft een enorme rotjeugd gehad, en is daar eigenlijk nog steeds voor op de vlucht. Hij jaagt geld en status na.

Fanny

Fanny is Kalle's vriendin. Tot mijn verrassing is Fanny ook hartstikke sympathiek. Ze doet veel moeite om Kalle's dochters te leren kennen, en haar liefde voor Kalle is oprecht.

Gelukspad: boek over relaties en persoonlijke ontwikkeling

Hoewel de plot van Gelukspad 3 klinkt als een chicklit roman, is het dat helemaal niet. Er zijn geen slechteriken in dit verhaal. Alleen mensen, met hun fouten en gebreken.

Conclusie over Gelukspad 3

Gelukspad 3 is een prima roman over drie interessante personages die met elkaar verbonden zijn. Het is bovendien een roman over persoonlijke ontwikkeling en durven zijn wie je bent.

Ik geef dit boek een 7.

Praktische informatie over Gelukspad 3

Gelukspad 3 is voor  19,95 te koop op bol.com

7 reacties

  1. Lijkt wel het verhaal van die vrouw in Nederland die ook een loterij won, weet niet of Kalle ook achter haar centjes zit, maar bij het geval in Nederland moest de vrouw naar de rechter.

    En heb je het andere boek nog gelezen?

    Groetjes,

  2. Dit klinkt als een leuk boek dat ik wil gaan lezen!
    Ik ben ook niet zo weg van Scandinavische schrijvers. Het is me wat te zwaar en te traag. Ik lees graag Britse en Amerikaanse schrijfsters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *