|

Under the influence van Noelle Crooke

under the influence
Under the influence van Noelle Crooke is een roman over de wereld van influencers.

Op bol.com wordt het boek enigszins vergeleken met The Devil Wears Prada, en inderdaad, ook in Under the influence gaat het over een moeilijke baas.

Under the influence

Under the influence gaat over Harper. Harper droomde ervan om een schrijfster te worden, maar omdat ze geld nodig had om te overleven, heeft ze verschillende baantjes aangenomen bij uitgeverijen. Maar als het verhaal begint is Harper haar baan verloren, en er moet snel iets gebeuren.

Harper heeft een nieuwe baan nodig

Dankzij haar rijke vriendin Poppy, die zich een prachtig appartement kan veroorloven in New York, woont Harper best leuk maar ze zal toch de huur moeten betalen.

Dan ziet haar vriendin Poppy een vacature voor een baan bij influencer Charlotte Green. Het salaris is drie keer zoveel als Harper gewend is, en hoewel Harper nog nooit van Charlotte gehoord heeft, besluit ze de sprong te wagen.

Dit betekent overigens een verhuizing van New York naar Nashville.

Werken bij een influencer Charlotte Green

Charlotte Green is klein van stuk, maar heeft veel uitstraling en een grote impact op haar omgeving. Harper komt terecht in een compleet nieuwe wereld. De werkdag in The Green House wordt bijvoorbeeld begonnen met muziek en dans.

Lifestyle influencer

Charlotte Green is het type influencer dat mensen helpt het beste uit zichzelf te halen. Ze zit in de zelfhulp hoek, en heeft diverse boeken geschreven. Daarnaast houdt ze bijeenkomsten waar mensen voor betalen en heeft ze diverse samenwerkingen.

Alles delen op Instagram

Eén van de dingen die Harper onmiddellijk moet gaan doen is actief worden op social media, en dan vooral op Instagram. Van bijna alles wat de medewerkers bij The Green House doen wordt een foto gemaakt en die wordt vervolgens gedeeld.

Harper raakt compleet 'under the influence'

Hoewel Harper in eerste instantie wat afhoudend is, raakt ze al snel 'under the influence' van Charlotte Green en haar werk bij The Green House. Ook zij kijkt voortdurend op haar smartphone om te zien of iemand nog wat nieuws gepost heeft, en ze geniet onwillekeurig van haar groeiend aantal Instagram volgers.

Schijn bedriegt - Spoiler Alert

Het volgende stuk bevat spoilers!
Als lezer zie je de scheurtjes in het prachtige beeld van Charlotte Green eerder dan Harper. En als Harper ze al ziet, praat ze het goed. Ik vond eigenlijk al vrij snel duidelijk worden dat Charlotte Green niet zo lieflijk is als ze lijkt.
En daar draait eigenlijk het hele boek om:

hoe Harper ten prooi valt aan de manipulatieve tactieken van Charlotte Green

Mijn mening over Under the influence

Ik had veel zin om dit boek te lezen, want ik vind de wereld van influencers intrigerend. Maar het boek viel me behoorlijk tegen. Het blijft allemaal erg oppervlakkig en het verhaal is daardoor niet zo interessant.

Noelle Crooke slaagt er niet in diepgang in haar verhaal te verwerken. In die zin is het vooral een luchtige chicklit roman over een wat zwaarder onderwerp, dat niet mooi wordt uitgediept.

Dat vind ik jammer.

Wat ik wel goed vind aan dit boek zijn de kracht en het optimisme dat eruit spreekt. Hoewel Harper een nare tijd heeft gehad bij Charlotte Green heeft ze er toch zoveel geleerd dat ze op basis daarvan haar leven een compleet nieuwe wending kan geven.

In die zin zijn de 6 maanden 'under the influence' van Charlotte Green het zeker waard geweest.

Mijn conclusie

Op GoodReads krijgt Under the influence 3,75 sterren. Ik geef het boek 2,35 sterren. Een mooi gegeven is matig uitgewerkt.

Under the influence kopen

Under the influence van Noelle Crooke is voor 22,99 te koop op amazon.nl. Maar ik zou dat geld er niet aan uitgeven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *