|

Er speelde nog nét geen draaiorgel van Sylvia Witteman

Als er een bundel van de columns van Sylvia Witteman uitkomt, dan reserveer ik die onmiddellijk in de bibliotheek. Want ik vind haar columns altijd weer superleuk om te lezen. Ze hebben een hoog 'Simon Carmiggelt' gehalte maar dan in de moderne tijd en vanuit het perspectief van een vrouw en moeder.

Bovendien vind ik het leuk hoe ze gehakt maakt van moderne trends en dergelijke. Zoals vrouwen met bloemen op hun fiets, tweede-leg-vaders etc. Ter illustratie een citaat:

'De 9 straatjes vormden vroeger gewoon een stuk van de Amsterdamse binnenstad, maar na krachtig marketing-ingrijpen zijn ze tegenwoordig 'een begrip in fashion en lifestyle' of dergelijke lulkoek, waarbij ook geregeld harde woorden vallen als 'uniek,' 'kleurrijk,' en 'creatief.' 

Er speelde nog nét geen draaiorgel

Recent las ik haar boek Er speelde nog nét geen draaiorgel met als ondertitel 'Amsterdam in stukjes'. Deze bundel met columns bevat vooral verhalen en observaties over het leven in Amsterdam. Volgens de tekst van de bibliotheek is het een:

'bloemlezing uit eerder al gebundelde columns met Amsterdam als verbindend thema, waarin de auteur aan de hand van ontmoetingen of opgevangen gesprekken het dagelijks leven in de stad beschrijft.' 

Hoewel ik dus al haar boeken lees, viel het wel mee met de hoeveelheid columns die ik al kende gelukkig.

Mijn conclusie over Er speelde nog nét geen draaiorgel

Ook als je niets hebt met Amsterdam is dit een leuk boek om te lezen als je van de stijl van Sylvia Witteman houdt. Heb je een hekel aan Sylvia Wittemans schrijfstijl of aan Amsterdam? Dan zul je dit boek waarschijnlijk minder kunnen waarderen.

Zie ook mijn review van Koken met Soof.

Praktische informatie over Er speelde nog nét geen draaiorgel

Er speelde nog nét geen draaiorgel is voor de vriendelijke prijs van slechts 8,99 te koop bij bol.com. Een mooie prijs, voor een leuk boek.

Ik vind het vanwege de prijs ook erg geschikt als klein cadeautje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *