Uitgeteld! van Rebecca Eckler

In het boek Uitgeteld! is Rebecca Eckler net bevallen van haar dochter, die ze 'de dictator' noemt en vertelt in Uitgeteld over de eerste twee jaar na de bevalling.


Het verhaal van Uitgeteld in een notedop

Rebecca heeft gekozen voor een geplande keizersnee, is meteen flesvoeding gaan geven, heeft een fulltime nanny in huis en geld in overvloed. Hoewel Rebbecca op het oog alles heeft om dolgelukkig te zijn, krijgt ze een postnatale depressie. Om een beetje bij te komen gaat ze twee maanden op vakantie in Maui. Zo lang vakantie houden vindt Rebecca erg belastend, dus huurt ze dagelijks een oppas. Rebecca's belangrijkste zorgen zijn haar overtollige kilo's en haarverlies.

Waarom is Uitgeteld vam Rebecca Eckler uitgegeven?!

Eigenlijk snap ik niet dat Uitgeteld voor publicatie in aanmerking kwam. Persoonlijk denk ik dat Rebecca Eckler het geluk heeft dat het boek voortborduurt op haar bestseller Bevrucht. Het is eigenlijk gewoon een dagboek, en op een gegeven moment wordt het echt saai om alwéér te lezen dat Rebecca zich afvraagt of haar kont te dik is.

Uitgeteld doet me denken aan Lipstick en luiers

Uitgeteld! doet denken aan Lipstick en luiers: beide boeken beschrijven het tumulteuze jaar na de bevalling. Maar de hoofdpersoon in Lipstick en luiers zal beter herkenbaar zijn voor de gemiddelde Nederlandse vrouw. Zij moet het doen zonder nanny, tweede huis in Maui, draagbare dvd-speler en geeft een half jaar borstvoeding, en dat alles zonder in een depressie te schieten.

Weinig verhaallijn: Uitgeteld moet het hebben van de 'herkennings factor'

Beide boeken hebben nauwelijks een verhaallijn en moeten het dan ook vooral hebben van de herkenning die ze jonge moeders bieden. Zo kijken Rebecca en haar verloofde regelmatig naar Jo Frost en verzuchten dan opgelucht dat hun dochter lang zo erg niet is als die kinderen, een verzuchting die menig moeder zal herkennen. Ook herkenbaar is Rebecca's zorg dat er iets met haar dochter gebeurt, en dat ze 's nachts controleert of ze nog wel ademt.

Ik val als moeder dan nog wel mee!

Zoals Rebecca verzucht dat er ergere kinderen zijn dan die van haar, zo roept zij als moeder, bij mij de verzuchting op dat ik als moeder nog wel meeval! Ik heb tenminste geen draagbare dvd-speler die ik voortdurend meeneem en mijn kinderen voorschotel.

Ook al verdient Eckler dan wel geen lof voor een boeiend verhaal, lof voor haar openheid en eerlijkheid is zeker wel op haar plaats.

Ze durft zichzelf te laten zien in al haar onzekerheid en egoïsme.

N.b!

Mensen denken steeds dat Rebecca's dochter een jongen is, ook al kleedt ze haar van top tot teen in roze! Toen ik Rebecca met haar dochter op de foto zag was mijn eerste gedachte: 'Wat gek dat ze niet met haar dochter op de foto staat, maar met zo maar een jongetje.'

Vertaalfoutje

Rebecca kent alle liedjes van de Teletubbies en Dora uit haar hoofd, waaronder 'Het lukte! Het lukte!' De vertaalster van Uitgeteld! heeft duidelijk nooit Dora gekeken want ze heeft het vertaald met 'Het is ons gelukt, het is gelukt!' iets wat veel minder lekker wegzingt!

Rebecca verwijt de makers van de film Knocked up! dat ze haar boek hebben gebruikt/ gestolen om de film te maken!

Meer over Rebecca Eckler

Rebecca Eckler is een bekende journaliste in Canada. Haar artikelen zijn verschenen in The New York Times, Elle, Fashion, en The Los Angeles Times. Daarnaast schrijft ze regelmatig voor het wekelijkse nieuwsblad Maclean’s. Ze schreef hoofdartikelen voor de National Post en werkte voor die krant als columniste op het gebied van relaties (‘Advice to the Lovelorn’). Tegenwoordig schrijft ze wekelijks een column over het moderne ouderschap voor The Globe and Mail, een landelijke Canadese krant. Haar eerste boek, Bevrucht!, is in negen landen verschenen. Ze woont samen met haar verloofde, haar peuter Rowan (een MEISJE!), en een King Charles Spaniël, Ruby. Ze is niet van plan te gaan trouwen, nog een kind te krijgen, of nog een hond te nemen. Ooit. Hoewel, nu in ieder geval nog niet.

Rebecca's blog: Ninepound dicator

Rebecca's website

Praktische informatie over Uitgeteld!

Uitgeteld is voor 5,- te koop bij bol.com. Tweedehands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *