My not so perfect life, Sophie Kinsella

Na een paar minder leuke boeken, is Sophie Kinsella met haar nieuwe boek My not so perfect life weer helemaal terug.

Ik schoot op de eerste bladzijde al in de lach.

En oké, de karakters lijken erg veel op de karakters uit de Shopaholic reeks, maar dat geeft niet. Er zijn genoeg verschillen en een nieuwe verhaallijn.

En het zijn ook juist de karakters die Sophie Kinsella's boeken bevolken die ze zo leuk maken.

My not so perfect life: het verhaal

In de hoofdrol dit keer Katie Brenner die opgroeide met haar vader op het platteland van Somerset. Haar moeder overleed toe Katie nog heel jong was.

Katie droomde van een leven in Londen, maar ze voelt zich schuldig naar haar vader toe dat ze Somerset heeft verlaten. Maar Londen geeft haar een gevoel van mogelijkheden en nieuwe dingen. Dat neemt niet weg dat het leven in Londen niet meevalt. Zo is het elke ochtend weer een gevecht om met behulp van de subway op haar werk te komen. Ze heeft geen leuke roommates en gebruikt een hangmat als kast.

Dan wordt Katie ontslagen, en keert ze noodgedwongen terug naar Somerset en haar vader.

Over My not so perfect life

My not so perfect life is een lichtvoetige, originele roman met hier en daar verrassend diepe inzichten.

Zoals het feit dat veel mensen via Instagram vrienden en kennissen een perfect leven voorspiegelen.

Daarnaast trof de relatie tussen Katie en haar vader mij: haar vader voelt zo met Katie mee, dat ze hem juist daarom niet alles vertelt over haar leven. Hij lijdt dermate met haar mee, dat het haar eigen pijn groter maakt.

Dat vind ik een les om als moeder ter harte te nemen. Ik heb ook de neiging om erg mee te leven, maar ik zou niet willen dat mijn kinderen mij daarom dingen niet durfden te vertellen.

Moraal van My not so perfect life

De moraal van My not so perfect life is dat het belangrijk is verder te kijken dan de glanzende buitenkant. Zeker in een wereld van Instagram perfectie.

'Every time you see someone's bright-and-shiny, remember: they have their own crappy truths, too. Of coure they do. And every time you see your own crappy truth and feel despair and think: Is this my life...? you should remember it's not. Everyone's got a bright-and-shiny, even if it's hard to find sometimes.'

Mijn conclusie over My not so perfect life

My not so perfect life is heerlijk en origineel vermaak, met nog wat wijze levenslessen er in ook. Wie van de Shopaholic reeks genoot zal dit boek ook leuk vinden.

Ik geef het een 8,5.

Praktische informatie over My not so perfect life

My not so perfect life is voor maar 13,95 te koop bij bol.com. En ik vind het dit boek zeker waard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *