Te lijf. De kunst van het mooi oud worden.

Als actrices ineens boeken gaan schrijven of een kledinglijn ontwerpen dan voel ik vaak een beetje wrevel. En ik vind het sneu voor alle mensen die een vierjarige opleiding hebben gevolgd op te leren hoe je kleding moet ontwerpen.

Dus toen ik voor het eerst hoorde over het boek Te lijf. De kunst van het mooi ouder worden van Isa Hoes en Medina Schuurman voelde ik een mengeling van weerzin en irritatie:

Weer zo'n stel actrices die denken dat ze kunnen schrijven, dacht ik.

Maar dat was onterecht.


Te lijf: must have voor iedere vrouw

Want Te lijf van Isa Hoes en Medina Schuurman is bijna een must-have voor iedere vrouw. Niet alleen lees je er over de overgang en wat dit met zich meebrengt. Daarnaast is het ook een boek over het leven van vrouwen anno 2017. En alles wat daarbij komt kijken.

Denk aan thema's als vriendschap, relaties, werk, combinatie gezin - werk, persoonlijke ontwikkeling, lichamelijke veranderingen, overgang en gewicht etc.

Het wordt allemaal behandeld.

De opzet van het boek Te lijf

Wat Isa Hoes en Medina Schuurman heel goed doen, is dat ze zichzelf niet als experts opstellen. In tegendeel.

Ze stellen zich op als jij en ik.

En dat maakt ze niet alleen heel sympathiek, maar ook herkenbaar.

Zowel Isa als Medina worstelden al een tijdje met zichzelf. Vaak moe, een kort lontje, emotioneel uit evenwicht. Ze dachten zelfs al dat ze allerlei onverwerkte issues met zich mee sleepten waarvoor ze in therapie moesten.

Toen viel het woord overgang als verklaring voor hun verschijnselen.

En dat resulteerde in hun boek Te lijf.

Isa en Medina gebruiken zichzelf als casus

Isa en Medina gebruiken zichzelf als casus. Een vrouw van eind veertig, worstelt met zichzelf, heeft allerlei fysieke klachten etc. En met dat verhaal bezoeken ze een hele reeks aan experts.

Omdat Isa en Medina zo herkenbaar zijn, is alle informatie die ze vervolgens krijgen van de experts interessant voor ons.

Bovendien geeft Te lijf je een gevoel van saamhorigheid. Van vrouwen onder elkaar.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Conclusie over Te lijf. De kunst van het mooi oud worden

Van alle boeken over de overgang die ik ondertussen heb gelezen vind ik dit duidelijk de allerbeste. Niet alleen biedt het alle relevante informatie over de overgang, daarnaast biedt het een breder perspectief op een vrouwenleven.

En dat alles in de toon van vriendinnen en vrouwen onder elkaar.

Ik geef dit boek dan ook een 9.

Praktische informatie over Te lijf. De kunst van het mooi oud worden.

Te lijf. De kunst van het mooi oud worden is voor 19,95 te koop bij bol.com. Dat vind ik niet duur voor wat dit boek te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *