Wat vooraf ging, Anna Geroge

wat vooraf ging

Wat vooraf ging begint met de zin:

'Mijn naam is David James Forrester. Vanavond om 18.10 heb ik mijn vrouw vermoord. Dit is mijn verklaring.'

Een uitstekende eerste zin, die de lezer nieuwsgierig maakt en het verhaal in trekt.


Wat vooraf ging: het verhaal

Wat vooraf ging gaat over Elie en David. Ze worden verliefd, trouwen maar ze leven duidelijk niet nog lang en gelukkig, getuige de openingszin.

En dat is niet Elie's schuld, maar die van David. David heeft op z'n zachtst gezegd nogal een gebruiksaanwijzing. En het lastige is dat die onbegrijpelijk is. En zo kan het gebeuren dat David ineens heel boos op Elie wordt en haar negeert. Zonder duidelijke aanleiding.

Feitelijk is er sprake van emotionele mishandeling.

Uiteindelijk lukt het Elie om zich van David los te maken. Maar ja, als je kijkt naar de beginzin van het boek, dan vraag je je als lezer natuurlijk wel af wat haar dat heeft opgeleverd.


Wat vooraf ging: opzet

Je krijgt in Wat vooraf ging een kijkje in de gedachten van zowel David als Elie. Zelfs nadat David haar heeft gewurgd nog. Want Elie zweeft namelijk zo'n beetje boven haar lichaam, en kijkt terug naar alle gebeurtenissen die tot dit moment hebben geleid.

Mijn mening over Wat vooraf ging

Ik vond de tekst op de achterkant erg aansprekend. Evenals de cover vol bloedspatten. Die waren de reden dat ik heb boek meenam. Dat, en het feit dat het boek wordt vergeleken met Gone Girl. Dat vond ik namelijk erg mooi.

Maar eerlijk gezegd vond ik Wat vooraf ging behoorlijk saai. Ik heb me er moeite door heen gelezen. Ondanks de intrigerende plot. Het verhaal was gewoon niet zo interessant gek genoeg.

Ik geef Wat vooraf ging een 6. Zes punten voor het idee, 0 punten voor de uitwerking.


Praktische informatie over Wat vooraf ging

Wat vooraf ging is voor 19,95 te koop bij bol.com. Maar persoonlijk vind ik het boek dit geld niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *