Nieuwetijds moederen

Toen ik zwanger was van Ot en me log en zwaar voelde besloot ik een website voor Thuisblijfmoeders te beginnen. Ik was al lange tijd op zoek naar informatie over de keuze fulltime voor je kinderen zorgen en vond in Nederland helemaal niets. Een Nederlandse website over dit onderwerp leek me dan ook een geweldig idee, en het maken van een website bovendien een goede manier van zelfontplooiing. Mijn eerste versie bestond uit een lila scherm met daarop drie plaatjes waarop je kon klikken. Ik was erg trots op mijn ééndimensionale site-je, waar op topdagen wel drie bezoekers kwamen! Inmiddels is die website uitgegroeid tot een professioneel uitziende site met veel bezoekers.

De website en de enthousiaste reacties van de bezoekers inspireerden mij vervolgens tot het schrijven van het eerste Nederlandse boek voor en over Thuisblijfmoeders. Altijd als ik in de boekhandel of bibliotheek zocht naar boeken over vrouwen die niet kozen de combinatie kind-baan moest ik teleurgesteld afdruipen. En uiteindelijk besloot ik zelf een boek te schrijven over deze keuze! Ik schreef in de avonduren en in de weekenden. Soms als de kinderen zaten te knutselen en tekenen kwam ik met al mijn papieren gezellig bij hen zitten, en dat ging wonderlijk goed. Na maanden ploeteren was het klaar: mijn eigen manuscript over Thuisblijfmoeders!

En nu maar versturen naar uitgeverijen! Ik leerde te vrezen voor grote dikke postpakketten met daarin mijn afgewezen manuscript... Doe mij maar een dun envelopje met daarin een uitnodiging voor een gesprek! Gelukkig vonden de meeste uitgeverijen het een interessant onderwerp, en uiteindelijk is het Uitgeverij SWP geworden die in samenwerking met Ouders Online een nieuw 'fonds' begon, waarin mijn boek goed zou passen.

Ik heb het boek geschreven om vrouwen te bevestigen in hun keuze, om ze te sterken en ze eraan te herinneren dat hun werk thuis waarde heeft, ook al is de boodschap van de maatschappij vaak dat dat niet zo is. Dat als je eens een 'dipje' hebt je door het lezen van dit boek weer weet waarvoor je het doet.
Daarnaast hoop ik ook een algemener signaal af te geven, namelijk dat een periode van Thuisblijfmoederschap niet een gat in een cv is, maar een welkome aanvulling, waar iedere werkgever zijn handjes bij mag dichtknijpen!

Hieronder zie je een overzicht van de hoofdstukken van Nieuwetijds moederen:

1. Van huisvrouw tot thuisblijfmoeder
2. Tbm or not tbm?
3. En dan ben je thuis
4. Moet ik echt het huishouden doen?
5. Leven op kleine voet
6. Geld verdienen vanuit huis
7. Schat, ik ben thuis
8. En ik dan?
9. Jij en de kinderen
10. Moedergroepen en speelgroepen
11. Wat betekent tbm zijn voor de kinderen?
12. Een salaris voor moeders: de Moeder-Cao
13. Thuisblijfmoeders en het feminisme

Nieuwetijds moederen, Nicole Orriëns

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *