|

Meer rust in je hoofd, Karin Bosveld

meer rust in je hoofd

Het aantal boeken dat je belooft tot rust te komen is overweldigend groot.

Eén zo'n boek is Meer rust in je hoofd van Karin Bosveld.

Meer rust in je hoofd

Meer rust in je hoofd belooft een 'mindful leven in 8 eenvoudige lessen'. De belangrijkste boodschap is dat je gedachten en overtuigingen het grootste probleem zijn.

Door je bewust te worden van je overtuigingen en normen en waarden die je hebt ingeslikt, kun je jezelf er van bevrijden.

Karin behandelt in 8 hoofdstukken hoe je meer rust kun creëren.

Karin houdt het concreet

Wat ik prettig vond aan Meer rust in je hoofd is dat Karin het vrij concreet weet te houden. Ze weet aardig de valkuil van 'gebakken lucht' te vermijden.

Zo schrijft ze bijvoorbeeld dat een situatie op zichzelf neutraal is. Denk aan de zon die schijnt, of als het regent. Het is je méning over de zon of de regen die een bepaald gevoel oproept. Vervolgens gaat ze in op situaties waarvan iedereen zou zeggen: 'Dat is niet zo best!' Bijvoorbeeld als iemand kanker krijgt.

Hoe ga je daar dan mee om? Want je kunt toch moeilijk beweren dat het alleen je gedachtes zijn die maken dat je hier angstig of verdrietig van wordt?

Karin is zo vriendelijk te proberen deze vraag te beantwoorden.

Opmaak en vormgeving

Meer rust in je hoofd is wel leuk vorm gegeven. Maar soms wat rommelig en onoverzichtelijk. De tekst wordt regelmatig afgewisseld met plaatjes en wijsheden. Ik vond het soms wel lastig om te zien waar een hoofdstuk begon of eindigde.

Conclusie over Meer rust in je hoofd

Meer rust in je hoofd is zeker de moeite waard als je het moeilijk hebt. Het biedt duidelijke en praktische handvatten, en je leest het zo uit.

Praktische informatie over Meer rust in je hoofd

Meer rust in je hoofd is voor 14,95 te koop bij bol.com

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *