Mama's zijn ook mensen

Wat een aansprekende titel: "Mama's zijn ook mensen". Het boek is geschreven door een moeder met een baan, en daarmee vanuit het perspectief van een moeder met een carrière buiten de deur.

Veel herkenning over het moederschap. De schrijfster beschrijft telkens een aspect van haar eigen leven, en vervolgens geeft ze een verslag van een gesprek met een expert op dit gebied. Zo beschrijft ze bijvoorbeeld haar (gebrek aan) huishoudelijke kwaliteiten; dit hoofdstuk wordt dan gevolgd door een hoofdstuk met een gesprek met een huishoudkundige. Ik vond de tips en informatie zeer verhelderend. Zo las ik bijvoorbeeld dat w.b. schoonmaakmiddelen mijn motto "Hoe meer allesreiniger, hoe beter" beslist onjuist is.

Een ander hoofdstuk gaat over eetgewoontes, gevolgd door een gesprek met een culinair recensente. Ook hier weer heel interessante tips. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd een pak diepvriesgroenten en rijst in huis hebt . In de tijd die het je kost om naar de Chinees te rijden maak je het thuis ook zelf even klaar.

Mama's zijn ook mensen, Marjolein Hurkmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *