Maak indruk op je kinderen

Maak indruk op je kinderen werd 20 oktober gepresenteerd in de Bijenkorf in Amsterdam, in combinatie met workshops waarin ouders direct vaardigheden als breakdancen, zandkastelen bouwen en vuurspuwen(!) konden oefenen. De boodschap van het boek is dat het makkelijker is om indruk te maken op je kind dan je denkt. Met gouwe ouwe trucs als plotseling een stuk van je vinger verliezen, kun je je kind ervan overtuigen dat je een 'coole' ouder bent.

Het boek is een mengeling van activiteiten, weetjes en tips voor ouders. Het is zeer uitbundig vormgegeven, met felle kleuren en veel fifties prints. Ik vraag me af waarom juist voor fifties afbeeldingen is gekozen. Is dat omdat dat de tijd van 'gezelligheid' was?

Alleen lezen met valium of rustgevende rooibosthee bij de hand

Ik moet bekennen dat ik tijdens het lezen van het boek heel onrustig en gestresst werd. Na 5 minuten lezen begonnen mijn handen te trillen en kreeg ik vlekken voor mijn ogen van zoveel prikkels. Ik geef de ADHD-vormgeving de schuld! Het is moeilijk rustig te lezen als je gebombardeerd wordt met impressies, beelden en teksten in allerlei verschillende formaten.

Gelukkig brengt de duidelijke inhoudsopgave dan verlichting. Daarin staat in rustige stijl de inhoud weergegeven. Persoonlijk vind ik dit boek dan ook vooral een boek dat je even pakt om iets op te zoeken. Dan is het best handig, en er staan leuke tips in. En wat het boek net iets extra's geeft zijn de interviews met Bekende Nederlanders als Sylvia Witteman en Ome Willem.
Het beste aan Maak indruk op je kinderen is het dat het terug gaat naar de bron: jij als ouder. Niks ingekocht vermaak, jij bent het entertainment voor je kind.

Speciale website met gratis downloads

Er is zelfs een speciale website van het boek waar je filmpjes kunt bekijken maar ook patronen kunt uitprinten en online cursussen kunt volgen. Je vindt hem hier: Maakindruk.com

Bestellen?

Bestel dit boek bij onze boekpartner Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *