Kies uw hond, Amanda o'Neill

Kies uw hond

We lopen al een paar jaar rond met het idee: 'We zouden wel een hond willen!' En regelmatig kijken we op marktplaats of op de website van het dierenasiel.

We weten zelfs al best goed wat we zoeken in een hond. Het hoeft beslist geen rashond te zijn en we willen graag een echte gezinshond. Een hond die graag bij mensen is, en bij voorkeur eentje met een korte vacht.

Maar verder dan kijken zijn we nog niet gekomen.

Kies uw hond: beschrijving boek

In het kader van informatie verzamelen leende ik in de bibliotheek het boek Kies uw hond. In dit boek behandelt Amanda o'Neill verschillende rassen. Ze beschrijft onder andere hun goede kanten, de uitdagingen die het ras met zich meebrengt, en welke ziektes veel voorkomen. Van dat laatste schrok ik best wel. Want dat zijn er nog best veel bij de meeste rassen! Wat dat betreft lijkt een 'vuilnisbak hond' me nog zo gek niet.

Handig naslagwerk

Het boek is mooi en duidelijk vormgegeven, en er staan veel foto's bij. Ik vind het een heel geschikt naslagwerk voor mensen die meer willen weten over een hondenras. Zeker als je op zoek bent naar een hond, is dit een handig boek. Want je kunt goed nakijken wat de eigenschappen van een ras zijn, en zo bepalen of de hond geschikt voor je is.

Maar ook als je al een hond hebt, is het denk ik interessant. Want dan kan Kies uw hond misschien verklaringen bieden voor het gedrag of bepaalde eigenschappen van je hond.

Wat ik in het algemeen interessant vond om te lezen is dat kleine honden ouder worden en goedkoper zijn in de verzorging.

Praktische informatie over Kies uw hond

Kies uw hond is voor de vriendelijke prijs van 14,95 te koop bij bol.com. Het is echt een boek dat handig is om in je kast te hebben. Ik baal dan ook dat ik het terug moet brengen naar de bibliotheek.

4 reacties

 1. Leuk dat jullie een hond overwegen. Ik ben dol op honden en dol op ons Fleurtje (een Cavalier King Charles Spaniël). Jammer genoeg heeft dit ras vaak ernstige gezondheidsproblemen, maar dat staat vast ook wel in dat boek... Gelukkig is onze hond kerngezond.
  Fijn om te horen dat je misschien een hond uit het asiel wil adopteren. Koop in ieder geval nooit een hond bij een broodfokkerij! Hier worden de dieren verschrikkelijk uitgebuit en mishandelt.

 2. Hoi Miss Milla, jouw hond vind ik er echt schattig uitzien! We zijn inmiddels al eens bij het asiel geweest, maar daar zeiden ze dat al hun honden voor gevorderde hondenbezitters zijn.

  Dus het dierenasiel als optie lijkt niet te gaan lukken.

 3. kijk eens op hondenforum, en dan bij "overplaatsing" of asieldier van de week . Als je je aanmeld kun je ook gericht vragen stellen.
  Ieg komen daar veel mensen en misschien kunnen die wel helpen met de zoektocht naar een geschikte hond. Wij hebben sinds aug. een hond, toen nog een pup en overgenomen van de een vriendin van onze oudste dochter. Die vriendin kwam na een week al tot de ontdekking dat ze het niet aankon, wij genieten steeds meer.

 4. De site verhuisdieren kan ik je ook aanraden, staat een goede beschrijving bij, en belangrijke zaken zoals kan bij kinderen, zindelijk ect.

  Wij hebben nu een hondje via een gastgezin afkomstig uit Roemenie, daar van de straat gehaald voordat hij afgemaakt zou worden! Echt zo'n schatje, zit van alles in echt een vuilnisbekkie maar zo lief en dankbaar!Eerst was hij bang voor alles maar nu hij wordt steeds vrijer hij is zo gegroeid,mooi proces om mee te maken! Ik kan het je echt aanraden.
  Gr.
  Mina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *