Hartenvrouw van Babette van Veen

Toen Bas Westerveel zijn vrouw Babette van Veen verliet voor nota bene hun voormalige buurvrouw stond het in alle roddelbladen.

Ik kende Babette van Veen vooral als Linda uit Goede Tijden Slechte Tijden. En natuurlijk van het zanggroepje Linda, Jessica en Roos.


Hoe is het om verlaten te worden door je man?

En ik vroeg me af: 'Hoe is dit voor haar? Hoe is het als je man je ineens verlaat voor de buurvrouw?'

In het boek Hartenvrouw kreeg ik de antwoorden op die vragen. Want daarin vertelt Babette wat er allemaal door haar heen ging na het vertrek van Bas. Ze beschrijft het rouwproces waar ze doorheen ging, hoe ze er mee worstelde dat ze nu alles alleen moest doen. Maar ook hoe ze moet afscheid nemen van haar huwelijk.

Uiteindelijk heeft Hartenvrouw een happy end. Babette heeft zich door het verdriet heen geworsteld en is er als een sterkere vrouw weer uitgekomen.

Anno 2015 bedankt ze Bas Westerweel zelfs dat hij haar heeft verlaten.

Conclusie over Hartenvrouw

Hartenvrouw is een makkelijk leesbaar boek over een vrouw die verlaten wordt door haar man. Ik stel me zo voor dat het boek veel herkenning zal bieden voor vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Daarnaast biedt het boek hoop en perspectief. Want Babette beschrijft haar verwerkingsproces heel open, en laat zien dat er leven is na een mislukt huwelijk.

Praktische informatie over Hartenvrouw

Hartenvrouw is voor 17,95 te koop bij bol.com.

Tip om je boeken op te bergen

Heb jij een goede plek om je boeken op te bergen? Op de site van Westwing vind je prachtige boekenkasten. Zoals deze prachtkast:

En je vindt er ook zo'n boekenkast met een bijhorende trap! Westwing is echt een bezoekje waard dus.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Oh die ga ik zeker lezen. Ik wist dat niet, heb zeker onder een steen geleefd, maar ik vind Babette van Veen altijd sympathiek overkomen. Lijkt me zeker naar als je man je voor de buurvrouw verlaat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *