Grote kleine leugens

grote kleine leugens
De cover doet Grote, kleine leugens geen recht vind ik. Want het boek is veel beter dan de cover doet vermoeden.

Want hoewel Grote, kleine leugens in het genre momlit geschaard kan worden, tilt Liane Moriarty het met haar scherpe psychologische inzichten boven de gemiddelde momlit roman uit.

Ze toon echt opvallend goed in zicht in de menselijke geest, en dan met name in het gevoelsleven van moeder!

Alles wat je zou verwachten van de film Bad Moms, en wat die niet was, vind je wel in Grote kleine leugens.

 

Grote, kleine leugens

De setting en karakters zijn typisch voor momlit: een basisschool en ouders die hun kinderen daar naar toe brengen. Het verhaal draait om de dagelijkse beslommeringen van een idyllische basisschool, de perikelen tussen ouders, kinderen en leerkrachten.

Maar er is ook een rode draad: want blijkbaar is er iets ergs gebeurd tijdens het jaarlijkse ouderfeest.

En als je als lezer de wereld van de pittoreske basischool Pirriwee Public binnen stapt is de politie bezig de ouders te verhoren. Het verhaal begint dus met chaos, en vervolgens ga je terug in de tijd en vertelt Liana Moriarty welke gebeurtenissen hier naar toe hebben geleid.

Glimlachen van herkenning

Ik heb het al vaak gezegd: ik heb de schurft aan flash backs. In eerste instantie baalde ik dan ook, en wilde ik het boek weg leggen. Maar ik ben blij dat ik even heb doorgezet. Want al snel genoot ik van de herkenbare moeder karakters, de stereotypes, en het gedoe op school wat blijkbaar overal op de wereld hetzelfde is.

Verrassende ontknoping

Hoewel Grote, kleine leugens niet leest als een thriller, was er aan het eind toch een heel verrassende ontknoping!

Conclusie over Grote, kleine leugens

Grote, kleine leugens is een boek dat ik warempel zou willen kopen! En dat zeg ik niet gauw van een boek. En de reden dat ik het wel in mijn kast wil hebben is dat ik vind dat Liana Moriarty enorm goed snapt hoe het is om moeder te zijn. Ze toon verbazingwekkend veel psychologisch inzicht in het moederschap maar ook in relaties tussen moeders onderling.

Ik geef dit boek dan ook een 9.

Er is een serie van dit boek gemaakt!

Van dit boek is inmiddels een (goede) serie gemaakt met Nicole Kidman en Reese Witherspoon. Er zijn twee seizoenen.

Praktische informatie over Grote, kleine leugens

Grote, kleine leugens is voor 19,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *