Mijn leven in de wildernis, Miriam Lancewood

mijn leven in de wildernis

Een meisje uit de Achterhoek dat in de wildernis gaat wonen!

Dat is het verhaal van Miriam Lancewood.

Ik was benieuwd hoe dat dan was, zo'n leven in de wildernis. En wellicht zou ik er nog wat van kunnen leren! Dus reserveerde ik het boek in de bibliotheek.

Mijn leven in de wildernis

In Mijn leven in de wildernis vertelt Miriam Lancewood over de zes jaar dat ze met haar partner Peter in de bergen van Nieuw-Zeeland woonde.

De kunst van het nietsdoen wordt onderschat

Wat ik er vooral uit heb gehaald, is de verveling die Miriam eerst voelt. Daar zit je dan in de wildernis, met absoluut helemaal niets te doen. Het is dan ook niet voor niets dat Miriam op een gegeven moment schrijft dat de kunst om niets te doen zwaar onderschat wordt. Het is heel erg moeilijk.

Contrast tussen leven in de natuur en in onze westerse maatschappij

Iets anders wat me opviel is het contrast tussen leven in de natuur, en het leven in de beschaafde wereld waar we de natuur proberen te controleren. In de wildernis passen Miriam en Peter zich juist aan. En dat zorgt er voor dat ze rustiger worden en zich niet haasten. Want waarom zou je ook?

Tegelijkertijd drong zich zo nu en dan de gedachte op:

'Is dit niet het toppunt van decadentie? Alle verworvenheden afwijzen en in de wildernis gaan wonen?' 

Het is een gedachte die ik soms nog wel heb. Hoe verwend ben je eigenlijk als je er voor kiest om je behoefte te doen in een gat in de grond als er ergens ook toiletten zijn?

Conclusie over Mijn leven in de wildernis

Mijn leven in de wildernis is precies wat de titel belooft: een verhaal over Miriams leven in de wildernis. Ik moet bekennen dat ik het boek niet letter voor letter heb uitgelezen. Op een gegeven moment wist ik het wel:


Het leven in de wildernis is moeilijk maar de moeite waard en je wordt er een beter mens van.

Maar dat kan ook komen doordat ik geen fan ben van reis- en vakantieverhalen. Ik kan me voorstellen dat als je erg van reisverslagen houdt je dit boek geweldig vindt.

Boektrailer van Mijn leven in de wildernis

Er is een leuke boektrailer van Mijn leven in de wildernis. Het grappige is dat Miriam ondanks de wildernis nog steeds een licht Achterhoeks accent heeft : )

Praktische informatie over Mijn leven in de wildernisMijn leven in de wildernis is voor 19,99 te koop bij bol.com.

Eén reactie

  1. Ik denk niet dat het iets voor mij zou zijn. Ik heb hier een boek liggen 'Voettocht door Afrika'. Bij tijd en wijle pak ik dat boek. Vooral als ik dingen heel spannend vind. Dan lees ik het verhaal van Ffyona Campbell en dan relativeren mijn problemen vanzelf en ik geniet ik van haar tocht. Ik moet er niet aan denken om naar Afrika te gaan. Als ik verder zou herstellen zou ik best meer van de wereld willen zien. Vooral de VS en Australie. Ik wil alleen beslist niet naar landen waar vaccinaties voor nodig zijn. Ik durf die vaccinaties niet aan en het zijn landen waar je sowieso dan meer moet opletten qua hygiene enzo.
    Mijn man is naar India geweest en kwam ziek thuis. Een of ander raar verkoudheidsvirus. Ik kreeg er longontsteking van. Dan liever reisverhalen of verslagen op tv. Wel zo veilig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *