|

Klatergoud en schone schijn

In Klatergoud & schone schijn geeft journalist Frank Kromer een kijkje achter de schermen van glitter en glamour.

Hij werkte 14 maanden lang als societyverslaggever voor de rubriek 'Schuim' in het Parool. Daarvoor bezocht hij glamourfeesten, prijsuitreikingen, filmpremières etc.

Zoals de titel al zegt blijkt de wereld van de bekende Nederlanders behoorlijk nep te zijn. Hier onder 5 onthutsende ontdekkingen van Frank Kromer

5 onthutsende kijkjes achter de schermen

  1. De jurken die actrices dragen op de rode loper zijn niet van hen zelf. Die krijgen ze te leen, zodat de ontwerper gratis reclame kan maken.
  2. Op het prestigieuze Boekenbal zijn maar weinig schrijvers,en het gaat eigenlijk nergens over.
  3. Het blad Fabulous Mama organiseerde de Mama of the Year Awards. Maar op de uitreiking was prijswinnares Angela Schrijf niet eens aanwezig. Het ging alleen maar om de media aandacht.
  4. Toen het tijdschrift Grazia 5 jaar bestond werd dit groots gevierd. Er kwamen veel bekende Nederlanders. Maar toen Frank Kromer zelf naar binnen ging, was er niemand. Iedereen was meteen doorgelopen naar de achteruitgang. Er was helemaal geen feestje. Alleen een boel bombarie!
  5. Ken je het tijdschrift Beau Monde? Een oud-redacteur vertrouwde Kromer toe: 'Die hele Beau Monde is een grote bubbel. In het blad wordt een wereld gecreëerd die aantrekkelijk moet zijn voor uitgezakte veertigjarige Vinex-moeders. Ieder nummer moet er een Estelle of een Leontine op de cover staan, zodat die schoolpleinmoeders denken: 'wauw, zo wil ik ook zijn.'


Conclusie over Klatergoud en schone schijn

Als je het leuk vindt om een kijkje te nemen achter de schermen van de Bekende Nederlanders dan is Klatergoud en schone schijn best leuk. Het leest makkelijk weg, en is opgebouwd in columns.
Ik geef het boekje een 6,5. Ik vond de toon van Frank Kromer soms wat irritant en zelfingenomen. bovendien schrijft hij over Halina Reijn 'ietwat beschamend keek ze om zich heen.' Moet dat niet beschaamd zijn?!

Praktische informatie over Klatergoud en schone schijn

Klatergoud en schone schijn kost 14,95 bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *