Fuck die rimpels: Leesbotox voor vrouwen 40+

Het was de titel die mijn aandacht trok, en me nieuwsgierig maakte: Fuck die rimpels.

Daarom reserveerde ik dit boek in de bibliotheek. Inmiddels heb ik het uit! Hieronder mijn ervaringen met dit boek.

Fuck die rimpels

Fuck die rimpels is een verzameling columns van twee dames die de 50 gepasseerd zijn. Monika Bitte studeerde germanistiek en psychologie, en Silke Neumayer communicatiewetenschappen.

De columns gaan over het dagelijks leven van 50+ plus vrouwen anno 2018, en over hun gedachten en gevoelens.

Het boek gaat dus niet puur over rimpels of botox, maar biedt persoonlijke verhalen van twee 50+ vrouwen in column vorm.

Eerlijk gezegd vond ik het een vrij saai boek. De columns kabbelen maar zo'n beetje voort. Ze zijn niet uitgesproken humoristisch, wat op zich geen probleem hoeft te zijn. Maar het kon me allemaal niet zo erg boeien.

Onduidelijk wie welke column schreef

Bovendien staat er per column niet bij door wie het stuk geschreven is. Dus zat ik soms ineens een column te lezen waarin de schrijfster 'Mijn man' noemde, en vervolgens een column waarin de schrijfster gescheiden is. En ik had geen idee, wie wie was. Dit vind ik dus meteen al een verbeterpunt: geef per column even aan wie hem heeft geschreven.

50+

Het meest interessant vond ik nog de verwondering van de dames dat ze ouder zijn dan 50. Hun beeld van een 50+ dame klopt helemaal niet met hoe ze zich voelen, en hoe ze zichzelf zien. Ze hebben immers geen kort haar met krulspelden er in, en dragen geen schort.

Verder gaat het onder andere over rimpels krijgen, een ouder wordend lichaam en kwaaltjes.

Mijn conclusie over Fuck die rimpels

Fuck die rimpels is dus een verzameling columns van vrouwen die 50+ zijn. Ik vond het een saai boek. Ik heb er geen nieuwe inzichten door gekregen over wat mij nog te wachten staat bijvoorbeeld.

Het kabbelt maar een beetje voort.

Op de cover staat opschepperig: 'Bestseller. In Duitsland meer dan 200.000 exemplaren verkocht.' Maar ik snap dat niet, want zo leuk vind ik het niet.

Ik geef Fuck die rimpels al met al een 5,5. Wellicht dat iemand anders het wel een leuk boek vind, maar aan mij is het blijkbaar niet besteed.

Praktische informatie over Fuck die rimpels

Fuck die rimpels kost maar liefst 18,50 bij bol.com. Ik vind dat veels te veel voor dit nietszeggende boekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *