IJstweeling van S.K.Tremayne

ijstweeling

Stel je voor: je krijgt een eeneiïge tweeling. En ze lijken zo ontzettend veel op elkaar dat ze nauwelijks uit elkaar te houden zijn.

Gelukkig ontdekt je naarmate ze ouder worden verschillende karaktertrekken, en kun je ze zo van elkaar onderscheiden.

Maar dan valt één van je dochters dood.

En eentje blijft over.

Wat nou als de dochter die doodviel niet de dochter is die je dacht?

Dat is wat er gebeurt in het boek IJstweeling van S.K. Tremayne

IJstweeling: het verhaal in een notedop

Angus en Sarah Moorcroft leidden ooit een jaloersmakend bestaan. Ze woonden in Londen, samen met hun tweeling Kirstie en Lydia en hun hond.

Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk, en valt Lydia dood van het balkon. Zowel Angus als Lydia zijn overmand door verdriet. Angus verliest zelfs zijn baan. Hierdoor krijgen ze ook nog eens geldproblemen.

Maar dan erft Angus een klein Schots eiland van zijn oma. Het eiland ligt heel afgelegen, en is vaak zelfs helemaal afgesloten van het vasteland door het water. Voor Angus en Lydia is het een nieuw begin. Ze laten het verdriet achter zich en maken een nieuwe start.

Maar steeds vaker vertoont de overgebleven tweeling Kirstie raar gedrag. Soms noemt ze zichzelf bijvoorbeeld Lydia, naar haar overleden zusje. Sarah begint meer en meer te twijfelen of Kirstie soms eigenlijk Lydia is.

Daarnaast ontstaan er steeds meer vragen over wat er nou eigenlijk precies gebeurde op die fatale dag. En wat was de rol van Angus? En van Sarah?

Over IJstweeling: wat een spannend boek!

IJstweeling is één van de spannendste boeken die ik in lange tijd heb gelezen. Bovendien zitten er diverse twists in, waarvan ik steil achterover sloeg. S.K. Tremayne weet beslist te verrassen. Ik heb heel wat thrillers gelezen, en vaak zie je een plotwending wel aankomen. Maar bij IJstweeling werd ik telkens weer verrast.

Verschillende elementen: verhuizen naar het platteland, moederschap, spoken

Het is een thriller, maar de verhaallijn over Kirstie die gepest wordt op haar nieuwe school, en hoe dat Sarah pijn doet als moeder, vond ik enorm herkenbaar. Ook haar pogingen om Kirstie te helpen snapte ik helemaal.

Daarnaast is dit ook een verhaal over een stel dat de bruisende stad verruilt voor een eenzaam bestaan op het platteland.

En verder zijn er nog wat elementen die duiden op geesten, waardoor ik werkelijk even controleerdek of er niet een spookje op de rug van het boek stond in plaats van een revolver

Over het einde

Ik vond IJstweeling een geweldig boek. Tot het einde. De laatste plottwist vond ik niet goed passen bij hoe ik Sarah had leren kennen. En daarmee vond ik die geen recht doen aan het boek.

Ook stond het eind me niet aan, omdat het niet afliep zoals ik graag had gewild... Dus dat kleurt wellicht ook mijn oordeel.

Conclusie over IJstweeling van S.K. Tremayne

IJstweeling is een uitstekend geschreven psychologische thriller die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer weet te verrassen.

Een minpunt vond ik dat Tremayne soms het pad van de psychologische thriller verlaat voor wat uitstapjes in het griezel genre. Dat vond ik het verhaal een beetje onevenwichtig maken.

Toch geef ik dit boek al met al een 9. Eén punt aftrek voor het stomme einde.

Praktische informatie over IJstweeling

IJstweeling is voor 17,50 te koop bij bol.com. Een vriendelijke prijs voor een uitstekend boek.

Leestip over zusjes: Zusjesland

N.B. S.K. Tremayne is blijkbaar een pseudoniem van een bestseller auteur. Ik vraag me af wie het is!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *