Het geheim van Penumbra's boekwinkel

het geheim van Penumbra's boekwinkel

'Dit lijkt wel Harry Potter voor volwassenen!'

Dat is wat ik dacht toen ik bezig was met de eerste hoofdstukken van Het geheim van Penumbra's boekwinkel.

De sfeer die het boek uitademt is magisch en bijzonder.
Maar naarmate het boek vorderde vond ik het eerlijk gezegd steeds saaier worden. En de mooie sfeer kon de saaiheid niet helemaal vergoeden.

Het geheim van Penumbra's boekwinkel: het verhaal

Clay Jannon verliest zijn baan als webdesigner en zoekt steeds wanhopiger naar een baan. Dan komt hij terecht bij Penumbra's boekwinkel. Het is een hele smalle, hoge winkel met boekenkasten die zo hoog zijn dat je je hoofd in je nek moet leggen om ze te bekijken.
Clay krijgt daar een baantje. Hij doet de nachtdienst. Tijdens de nachtdienst wordt zelden iets verkocht. Maar wel komen er mensen boeken lenen en ruilen. Clay noemt het de Wayward boeken. Ze staan in een apart deel van de boekwinkel en zijn heel geheimzinnig.
Een nieuwsgierige vriend van Clay durft in de geheimzinnige boeken te kijken en zo ontdekken ze dat er iets geheimzinnigs aan de hand is. En dat geheim wil Clay ontcijferen.
En daarbij gebruikt hij onder andere moderne computertechnieken en Google. Internet en boeken komen samen. Dat is natuurlijk wel bijzonder.
Aan het eind van het boek leer je als lezer het geheim kennen. Maar eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen.

Over het geheim van Penumbra's boekwinkel

Ik nam het boek mee uit de bibliotheek door de mooie cover, en omdat het over boeken en een boekwinkel ging. En daar ben ik dol op. 
Het geheim van Penumbra's boekwinkel is in de ik-vorm geschreven. Clay Jannon vertelt zijn verhaal. Er zit humor en zelfspot in het boek, en het is beslist sfeervol.
Maar soms is het ook vrij technisch en hoewel ik in het begin heel benieuwd was naar het geheim, vond ik de ontknoping erg tegenvallen. Ik had me er veel meer van voorgesteld! Had ik me daarvoor door het hele boek heen geworsteld?! Want zo leuk was het nou ook weer niet. Op een gegeven moment is er zelfs een soort speurtocht/ achtervolging/queeste die ik helemaal niet interessant vond.

Conclusie over het geheim van Penumbra's boekwinkel

Het geheim van Penumbra's boekwinkel is een heel sfeervol boek. Het is een combinatie van magie, avontuur, filosofie en mysterie. Maar het verhaal is eerlijk gezegd best een beetje saai.
Wat het boek bijzonder maakt is de clash/samenkomst van twee werelden: de ouderwetse wereld van papieren boeken versus de moderne wereld van computers, social media en Google. 
Ik geef het boek een 8 voor de sfeer, maar een 5 voor het verhaal. In totaal dus een 6,5.

Praktische informatie over het Geheim van Penumbra's boekwinkel

Het geheim van Penumbra's boekwinkel is voor 18,50 te koop bij bol.com

Leestip: Tarotkaarten en moederschap!

6 reacties

  1. Jammer dat je het verhaal vond tegenvallen! Ik heb het boek zelf met heel veel plezier gelezen, en vond de speurtocht en het gepuzzel juist geweldig. Ook heel leuk dat het eigenlijk een soort ouderwetse queeste is, maar met zulke moderne middelen.
    Achja, smaken verschillen he 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *