|

De andere vrouw, Tamar Cohen

de andere vrouw, tamar cohen

Het zal je maar gebeuren: je hebt je leven perfect op orde, en dan komt de politie aan de deur met het bericht dat ze je man ergens in een kanaal hebben gevonden. Dood.

Dat gebeurt Selina. Maar het kan nog erger. Want bij de begrafenis verschijnt plotseling zijn andere echtgenote. Met de dochter die ze kreeg met jóuw man.

Dat is de plot van Tamar Cohens boek De andere vrouw.

De andere vrouw

Het boek is verdeeld in 5 delen. Elk deel is een fase uit het rouwproces. Ik vond dit wel leuk gedaan! Je leest afwisselend het perspectief van Selina (de eerste vrouw) en Lottie (de tweede vrouw).

Achtereenvolgens lees je dus de ervaringen en gebeurtenissen van Selina en Lottie in:

  1. Ontkenning
  2. Woede
  3. Onderhandelen
  4. Depressie
  5. Acceptatie
Ondanks de indeling in fases leest het boek wel als één vloeiend verhaal. 

Selina versus Lottie

Selina de eerste vrouw heeft haar zaakjes keurig op orde, hecht aan status en materiële zaken. Zij had drie kinderen met Simon. Ze is ogenschijnlijk de perfecte echtgenote.
Lottie daarentegen is jongensachtig, chaotisch en enigszins kinderlijk. Ze woont met Simons dochter in een rommelig appartement.
De twee vrouwen zijn compleet verschillend.

Wat is er leuk aan de andere vrouw?

Wat ik leuk vond aan Tamar Cohens boek is de persoonlijke ontwikkeling die zowel Selina als Lottie doormaken. Beiden 'groeien' ze als vrouw door de rampzalige gebeurtenissen.
Daarnaast is het fascinerend hoe ze ondanks hun afkeer van elkaar, elkaar gaan opzoeken. Niemand kan hen zo goed begrijpen als 'de andere vrouw'.

Thriller element

Naast de psychologische ontwikkeling van de vrouwen is er ook nog een thriller element. Aanvankelijk denkt de politie dat Simon zelfmoord heeft gepleegd. Maar dan ontstaat het vermoeden van moord.
Dit zorgt voor een onverwachte twist in het verhaal.

Conclusie over De andere vrouw

De andere vrouw is een leuk boek om te lezen. Al was het maar omdat het je aan het denken zet over wat echt belangrijk is in het leven. En het leest makkelijk weg.

Praktische informatie over De andere vrouw

De andere vrouw is voor 19,95 te koop bij bol.com

3 reacties

  1. Dit lijkt mij best heftig. Je zou daar maar staan op zijn begrafenis ik had gespuugd en de andere vrouw op zijn kist de grond in geduwd. Dramaqueen 😉

    Nu serieus, het lijkt mij een mooi boek met inderdaad de twee verachillende kanten in het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *